top of page

Forvandlingen til en italiensk trattoria

Oppdatert: 23. jan.

På kun 3 måneder forvandlet vi et hvitt og tomt lokale til en eksplosjon av farger og liv! Til å bli Askers mest autentiske italienske trattoria har vi hentet inspirasjon fra hvordan en ekte trattoria ser ut i Liguria, der vi finner hjembyen til Max og de fem berømte byene Cinque Terre. Bli inspirert av detaljene om forvandlingen til en italiensk trattoria, først ut er;


Fargene

Da vi pusset opp vår pizzabar på Kolsås for 3 år siden valgte vi ut tre knæsje farger av oransje, gult og grønt. Men i vår nye trattoria i Asker ønsket vi mer duse og dempede toner, inspirert av de karakteristiske og slitte murveggene du finner overalt i Italias kystlandsbyer som i Cinque Terre. Vi ønsket å få frem følelsen av å sitte ute på en piazza omgitt av små hus malt i Italias fargekart.

Vi har vært i Liguria og hentet inspirasjon, og min mamma/Max sin svigermor har laget våre egne slitte murvegger i en kreativ blanding av sparkel, svamper og rennende vann:



De berømte bordene

Har du allerede spist hos oss i vår 2. etasje, har du spist av det som en gang ble brukt til å vaske klær på i starten av 1900-tallet! Disse massive trebordene fikk vi øye på i Tandberg Eiendom sitt skattkammer av gamle klenodier, og forvandlet til spisebord som vi elsker. Fulle av historie og tunge som fjell, har Max stått på dager og netter med å kutte, skjære, slipe, snekre, pusse og lakke til et fantastisk resultat. Kantene fra undersiden har blitt til hyller til glass og ulike varer i vår trattoria.



Detaljene

Vi har samlet gamle skatter fra både venner, finn.no, markeder i Italia og fra Tandberg Eiendom sitt skattkammer av ting og tang de har lagret opp igjennom årene. Som noen gamle og slitte dører som Max snekret om til en type skranke og betalingsstasjon. Eller de svære lyktene vi hang opp utenfor som vi fikk høre var originalt fra samme bygning da det var elektriker her en gang i tiden.


Detaljer som alene er slitte og gamle ting uten mening, men som sammen har blitt til en historie.


Besøk oss i Alfheim 10 for en ekte italiensk opplevelse!

-Vilde&Max







bottom of page